COOKIE- OCH SEKRETESSPOLICY

När du besöker elsaleonie.com samlar vi in information om alla besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av individuella sidor på elsaleonie.com samt för underlag till vår marknadsföring.

I informationen som följer kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar informationen, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

Insamling av kunders personuppgifter på elsaleonie.com sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

elsaleonie.com upptäcker automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor på elsaleonie.com. Om du loggar in eller prenumererar på vårt nyhetsbrev registrerar vi även detta, för att göra det enklare för dig nästa gång du besöker oss.

För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur elsaleonie.com används.

 

elsaleonie.com samlar in uppgifter från användarna genom fem källor.

Köp, t.ex. demografiska uppgifter, mejladress, betalningsinformation, varor, beställningssumma, rabattnivå, varumärken och frekvens. Även skickade transaktionsmejl, t.ex. bekräftelse om beställning, leverans eller återbetalning.

Kreditprövning via ett bedömningsföretag som tredje part.

Cookies när du besöker våra webbplatser, t.ex. IP-adress, land, besökta sidor, kategorier och varumärken du tittat på, interaktion/klick och sökningar.

Användare som lämnar uppgifter om sig själva (t.ex. lägger till favoriter eller information till kundprofilen)

Användarbeteende och engagemang i skickade meddelanden (e-mail), t.ex. öppningsfrekvens, klickfrekvens och den tid du använt för att läsa mejl, sändardomän och typ av e-postklient

 

Ändamålet att samla in uppgifter betjänar olika områden:

Skyldigheter. För att uppfylla våra skyldigheter mot dig som kund eller användare av vår service – som köp, fakturering, kundservice och ditt konto.

Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägeri och göra riskbedömning.

Lagstiftning. För att följa gällande lagstiftning.

Kundservice. För att kunna hantera kundservice via ditt konto, e-mail eller telefon. För att svara på frågor angående din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och att vägleda dig som kund.

Marknadsföring. För att visa inspiration, produkterbjudanden/-tjänster och personliga rekommendationer via webb, e-mail, telefon och via annonsering hos tredje parter.

Kundupplevelse. För att förbättra kundernas upplevelse av att interagera med elsaleonie.com, som att göra din upplevelse på elsaleonie.com personlig, utveckla nya funktioner, tjänster och produkter. Detta omfattar också att administrera, skydda, driva och bibehålla vår webbplats, att administrera och säkra system, att följa samlad statistik om användning och köp på webbplatsen och för att förbättra kunskapen om våra kunders preferenser.

 

Period för lagring av uppgifter.

Vi kommer att lagra dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen som beskrivs i dessa villkor såvida inte en längre lagringstid krävs eller tillåts enligt lagen, av lagliga, skatte- eller tillsynsmässiga anledningar, eller för annat legitimt och lagligt affärsändamål.

 

Ändamål och period

Marknadsföringsändamål för elsaleonie.com. Tre år efter din senaste aktivitet, t.ex. köp, engagemang i kommunikation eller besök på våra webbplatser. Om du har lämnat marknadsföringssamtycke (e-mail, telefon) och så länge som vi har ditt samtycke.

Beställningshistorik och förpliktelser för att fullfölja ordrar på elsaleonie.com. Sju år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Kundservice för elsaleonie.com. Tre år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Kundens upplevelse av elsaleonie.com. Tre år efter din senaste aktivitet, t.ex. köp, engagemang i kommunikation eller besök på våra webbplatser. Om du har lämnat marknadsföringssamtycke (mejl, SMS, telefon etc.) och så länge som vi har ditt samtycke.

Bedrägeri och riskbedömning för elsaleonie.com. Tre år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Att följa lagen för elsaleonie.com. Så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

 

Vad är en cookie?

När du besöker elsaleonie.com lagras cookies på din dator. En cookie är en textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök. Ingen personlig information lagras i våra cookies.

I stort sett alla webbplatser använder cookies. De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan göras så bra som möjligt. I många fall är cookies nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.

 

Vad används cookies till på elsaleonie.com?

Sökningar. När du besöker elsaleonie.com samlar vi in uppgifter om alla besök på vår webbplats. Vi använder dessa uppgifter för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de enskilda delarna av elsaleonie.com och för att stödja vår marknadsföring.

Att lägga produkter i varukorgen och besöka kassan kan utlösa ett e-mail. elsaleonie.com samlar in information om de produkter du har lagt i varukorgen, men som du sedan har valt att inte fullfölja köpet av. Om du påbörjat köp i kassan genom att fylla i e-mailadress så skulle det kunna innebära att du får ett e-mail som påminner dig om de produkter du har kvar i din varukorg. Om du inte vill få mejl om oavslutade beställningar kan du avanmäla dig direkt via länken i slutet av e-mailet.

Automatisk inloggning. elsaleonie.com upptäcker automatiskt vem du är, baserat på olika parametrar som IP-adress, enhet och cookies när du flyttar dig mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Detta innebär att om du är inloggad på vår webbplats kommer du att bli inloggad automatiskt nästa gång du besöker elsaleonie.com från samma enhet. Samma automatiska inloggning kommer att ske om du klickar i ett e-mail från elsaleonie.com.

Analysverktyg. För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur elsaleonie.com används.

För att avgöra vilka som besöker våra elsaleonie.com använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik. Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen. Nedan beskrivs syftena för de cookies som används på elsaleonie.com

Cookies från tredje part. elsaleonie.com använder en rad tjänster från tredje part på våra webbsidor. Ibland använder även dessa tjänster cookies. Bland annat används cookies från tredje part för att samla in statistik om dina besök hos elsaleonie.com; i sådant fall använder vi cookies för att t.ex. få veta vilka sidor du besöker och hur länge du besöker dem. I detta fall använder vi systemet Google Analytics från Google.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Funktionalitet. Hos elsaleonie.com finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av elsaleonie.com. Dessa är de cookies som lagras när du loggar in på elsaleonie.com och lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

Retargeting. elsaleonie.com samarbetar med andra företag för att öka vår online- annonsering för att se till att du bara ser relevanta annonser. Exempel på leverantörer är: Facebook, Google och Instagram.

 

Hur undviker jag cookies?

Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

Vi rekommenderar att du läser igenom vår cookiepolicy noga innan du eventuellt ändrar dina cookieinställningar i din dator samt att du läser mer om cookies på andra webbplatser.

Om du ändrar cookieinställningarna kan din användarupplevelse försämras när du besöker vår och andras webbplatser.

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på elsaleonie.com som inte kommer att fungera för dig.

Hur du gör ändringar i din webläsare varierar beroende på vilken webläsare du använder. Vanligtvis går du in under verktyg eller inställningar i menyn och sedan finns det oftast en sekretessflik.

 

Kontakt rörande persondata

Om du vill få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta oss på: customercare@elsaleonie.com. Om felaktiga data har registrerats eller om du har några andra invändningar, kan du kontakta oss på samma sätt. Du har rätt att få se vilken information om dig som är registrerad, och du kan invända mot registreringen enligt personuppgiftslagen.

Du kan också hantera denna information om du är inloggad på ditt konto. Du kan med ett enkelt knapptryck ladda ner en zip-fil inneållande textfiler med den data som finns i vår databas. Här kan du dessutom välja att radera ditt konto och de uppgifter som finns om dig.

Som kund har du rätt att få tillgång till dina insamlade personuppgifter och du kan invända mot registrering enligt de relevanta bestämmelserna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Efter rimlig begäran kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personuppgifter som vi kontrollerar, med reservation för åtgärd som innebär lagbrott.

Vi kan avvisa begäran som är oskäligt återkommande, innebär oproportionellt stort tekniskt ingripande (t.ex. utvecklande av ett nytt system eller omfattande förändring av en befintlig process), påverkar andra personers personuppgifter eller som är extremt opraktisk (t.ex. uppgifter från back-up-system). Alla frågor angående detta ska ställas till kundservice via mejl customercare@elsaleonie.com.

 

Skydd av persondata

Lagstiftningen kräver att din personliga information ska förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt. Vi lagrar din personliga information på servrar med höga säkerhetsnivåer som är placerade i kontrollerade anläggningar, och vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra huruvida användarinformationen hanteras på ett säkert sätt, alltid med strikt hänsyn till dina rättigheter som användare. Det finns brandväggar och antivirusprogram föra att hindra obehörig åtkomst till våra nätverk. För webbläsare använder vi bland annat certifieringstekniken SSL (Secure Socket Layer) som är ett överförings protokoll som används för överföring av data via internet eller nätverk. För tillgång till utrymmen där vi lagrar personuppgifter krävs nyckel och/eller kombination för åtkomst. Vid betalning är all data som överförs krypterad och säkrad enligt rådande banksäkerhetsstandard.Vi kan dock inte garantera 100 % säkerhet för dataöverföringar via Internet. Det innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga parter får åtkomst till information när data skickas och lagras på elektronisk väg. Därmed skickar du din personliga information på egen risk.

Personlig information raderas eller anonymiseras när det syfte som den samlades in för upphör.

Det kan ibland bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata. Därmed förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personaldata. Om vi gör detta, kommer vi självklart att korrigera datumet för "senast uppdaterad" nertill på webbsidan. Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig med ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har rätt att klaga på behandling av information och data som rör dig. Klagomål skickas till Datainspektionen.

 

Kontakta oss

Du kan kontakta elsaleonie.com via:

E-post: customercare@elsaleonie.com

Telefon: 08-56044120

Post:
elsaleonie.com
c/o Miller & Sandström HB
Box 51
179 60 Stenhamra
Sverige

 

Uppdaterad 24 maj 2017