ALLMÄNNA VILLKOR

For International terms & conditions, please see here.

- För att handla på www.elsaleonie.com måste du vara 18 år gammal. Är du yngre än 18 år krävs målsmans godkännande.

- Vi erbjuder fri frakt inom Sverige vid köp över 900kr (fakturaavgift ej inkluderat).

- Vi erbjuder fria storleksbyten på varor över 900kr inom Sverige.

- Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25% moms.

- En använd vara som returneras har en värdeminskning på 100%, då vi inte kan sälja den igen. Om varan haft etiketter, så är det ett krav för godkänd retur att de sitter kvar.

- Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.

- Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) förbehåller sig rätten att häva köpet om bedrägeri befaras.

- Dina kontaktuppgifter kommer endast att ses och behandlas av Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) och våra samarbetspartners. Dina kontaktuppgifter kommer aldrig säljas eller på annat vis spridas till tredje part utan ditt godkännande.

- Alla varor som saluförs på www.elsaleonie.com är godkända och får marknadsföras i Sverige. Alla varor som saluförs och presenteras i nätbutiken finns på vårt lokala lager (om inget annat anges). Om varan av någon anledning ej kan levereras kontaktas kunden direkt via e-mail eller telefon.

- Du ansvarar för att alla uppgifter som anges i samband med köpet är korrekta. Detta är viktigt för att paketet skall hamna rätt och för att t.ex. din faktura ska komma fram. Vi ansvarar inte för några kostnader som uppstår på grund av att felaktig information anges vid köpet.

 

SUPPORT OCH TILLGÄNGLIGHET

Vi svarar på frågor från kunder via e-post inom 48 timmar från det att förfrågningen mottagits*. Om frågan inte kan besvaras inom 48 timmar skall kunden meddelas om detta inom 48 timmar och vi meddelar orsaken till fördröjningen när konsumentens fråga kan besvaras.

* (Gäller endast förfrågningar som berör faktiska köp eller beställningar och under vardagar, svaret är personligt).

Om du har en fråga som rör pågeående order skickar du oss enklast/säkrast meddelanden genom att gå in under ordern i orderhistoriken. Då ser vi ditt meddelande när ordern hanteras.

 

BETALNINGSALTERNATIV

Hos oss kan du betala med faktura, delbetalning samt kredit-/betalkort.

KREDIT-/BETALKORT
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

FAKTURA
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturaavgiften är 29kr.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

DELBETALNING
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

 

LEVERANSER

Inom Sverige skickar vi våra paket med DHL Servicepoint alternativt DHL Paket (hemleverans). Leverantstiden varierar beroende på vilket val du gör i kassan. Vid eventuell försening har du alltid rätt att häva ditt köp (gäller dock ej om vi skickat varan och felet beror på tredje part. I så fall måste paketet hämtas ut och returneras). Mer om detta kan du läsa på www.servicepoint.se. Vid val expressfrakt 59kr alternativt hemleverans 149kr, så återbetalas ej fraktkostnaden vid retur då det är en tilläggstjänst du valt i samband med köp. Observera att det kan tillkomma någon dag utöver den leveranstid som anges i kassan om DHL inte har daglig utkörning till ditt ombud.

Alla försändelser med DHL Servicepoint sms-aviseras, var därför noggrann med att ange rätt mobilnummer. För att hämta ut ditt paket behöver du kollinummer/sändnings-ID samt legitimation. Du kan alltid följa din försändelse genom länken "Spåra min försändelse" som du får i din orderbekräftelse.

OUTLÖSTA PAKET
Outlösta paket omfattas ej av ångerätten enligt distans- och hemförsäljningslagen. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på för närvarande 299kr. Detta motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt mottagit det i retur. Avgiften kvarstår på din faktura/delbetalning och eventuella fakturaavgifter och uppläggningsavgifter kvarstår. Om du betalat med kort krediteras beloppet som kvarstår efter det att avgiften räknats av. Om du beställt med hemleverans och inte tar emot paketet så att det går i retur så är avgiften istället 399kr, för att täcka våra omkostnader. Även påminnelse- och inkassoavgifter kvarstår om du som kund inte flyttat förfallodatum på din faktura och den förfaller innan vi fått tillbaka varorna. Om du valt delbetalning så krediteras denna med överskridande belopp. Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) tar ej ansvar för eventuella kostnader som uppkommer på grund av tredje part, t.ex. kostnader på grund av förseningar.

 

ÅNGERRÄTT, RETURER, BYTEN & REKLAMATIONER

ÅNGERRÄTT / ÖPPET  KÖP

Du har rätt att exempelvis öppna förpackningen och prova den vara som du köpt och om du inte är nöjd med ditt köp har du 14 dagars ångerrätt från den dag du mottog varan. Du måste kunna styrka att du lämnat in varan hos ett ombud inom 14 dagar alternativt meddelat oss via mail om att du önskar utnyttja ångerrätten inom 14 dagar. Om 14 dagar passerat nekas retur. För att utnyttja din ångerrätt fyller du i retursedeln som finns med i ditt paket och anger vad du returnerar. Det finns också ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) som du kan använda dig av. Tänk på att inte ta bort t.ex.etiketter som inte behövs ta bort för att prova ett plagg. Om vi får en vara utan etiketter i retur eller om den är använd mer än nödvändigt för att prova eller inspektera varan så kan vi inte sälja den igen och värdemisnkningen är då 100%. Vi ber dig att om möjligt returnera din vara i originalförpackningen. Ångerrätten gäller dock inte för förseglade ljud- eller bildupptagningar eller förseglat datorprogram samt parfymflaskor, kosmetik, färg, badkläder eller underkläder, om plomberingen/förseglingen har brutits. Ångerrätten gäller ej för företag.

Detta förutsätter att varan returneras i originalskick, det vill säga oanvänd och med samtliga etiketter och eventuell förpackning bibehållen. Naturligtvis har du rätt att prova varan. På grund av hygieniska skäl omfattas ej örhängen, underkläder, kosmetiska produkter och badkläder av ångerrätten. Vi godtar ej kläder i retur som luktar rök, parfym eller har fläckar från smink, brunkräm eller liknande. Detsamma gäller kläder med hund eller katthår på (pga allergirisk).

Eventuella märkes-tags skall finnas kvar på plagget. Alla varor som skickas tillbaka måste vara packade i vadderat kuvert, skyddspåse eller kartong. Skor returneras med originalkartong som läggs i kartong eller påse. Kommer returen tillbaka med tejp eller returfraktsedel direkt på originalkartongen avslås returen eftersom kartongen då blir förstörd och inte kan säljas i befintligt skick.

 

RETURER & BYTEN

Du hittar mer utförlig information om returer & byten HÄR.

Vid retur och byten skall bifogad retursedel användas. Kostnaden vid retur är 59kr (om du valt faktura så betalar du 59kr på ursprungsfakturan). Storleksbyten är fria för varor som kostar över 500kr. När din retur är administrerad kommer du att få bekräftelse på detta via mail. Administreringen sker vanligtvis 3-7 arbetsdagar efter det att vi mottagit din retur. Om du returnerar vara efter det att tiden för öppet köp passerat, så tillkommer en kostnad på 59kr för användandet av returfraktsedel samt ytterligare 59kr om du vill att vi skickar tillbaka varan.

Observera! Meddela oss alltid innan du sänder tillbaka din retur. Du kommer att få ett automatiskt svar som bekräftar att du meddelat oss. Om du handlat mot faktura så krediteras den så fort returen är administrerad. Om du använder eget fraktalternativ så tar vi ut en administrationsavgift på 29kr för returen.

Du är juridiskt ansvarig för varan tills dess att den ankommit till Miller & Sandström HB (elsaleonie.com), varor som inte kommit fram återbetalas ej. Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) tar ej ansvar för eventuella kostnader som uppkommer pga tredje part.

REKLAMATIONER
När du mottagit din vara är det viktigt att du omgående inspekterar denna. Vid skadad paketering reklameras detta direkt på plats hos utlämningsstället. Vi tejpar aldrig våra klädpåsar utöver förslutningen. Vi ställer höga krav på kvalitet av våra leverantörer och garanterar att de varor du beställt av oss levereras felfria. Skulle du trots detta motta en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt. Beskriv felets art och bifoga gärna ett bildunderlag om du har möjlighet. Vid en godkänd reklamation skickar vi dig en retursedel, antingen via mail eller via vanlig post. Denna retursedel ger dig fri frakt tillbaka till oss, andra returkostnader ersätts ej. Om eventuell bonus för köpet använts så korrigeras summan vid eventuell utbetalning. 

Som kund har du tre års reklamationsrätt.

www.konsumentverket.se och vid en eventuell tvist följer Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

elsaleonie.com frånsäger sig alla eventuella tull- och fraktkostnader vid försändelser från Norge.

Reklamation av plagg med slitningar. Om hål/slitningar blir större eller spricker upp så är det ingen godkänd reklamation. Hål/slitningar förväntas och kommer att bli större eller spricka med tiden.

ÅTERBETALNING
Efter en retur, byte, reklamation eller andra ändringar i din ursprungliga order sker en återbetalning.  Återbetalning efter godkänd retur eller reklamation sker inom 30 dagar.

Fakturabetalning

Din faktura krediteras efter retur. Du betalar alltid mot urspriungsfakturan. Ingen ny faktura skickas ut.

Kortbetalning

Återbetalning görs till det kort som du använde vid transaktionen. Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) sparar aldrig dina kortuppgifter.

KONTAKTUPPGIFTER

Endast post

Miller & Sandström HB

Box 51

179 03 Stenhamra

Organisationsnummer: 969727-1253