ALLMÄNNA VILLKOR

For International terms & conditions, please see here.

- För att handla på www.elsaleonie.com måste du vara 18 år gammal. Är du yngre än 18 år krävs målsmans godkännande.

- Vi erbjuder fria storleksbyten på varor över 900kr inom Sverige.

- Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25% moms.

- En använd vara som returneras har en värdeminskning på 100%, då vi inte kan sälja den igen. Om varan haft etiketter, så är det ett krav för godkänd retur att de sitter kvar.

- Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.

- Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) förbehåller sig rätten att häva köpet om bedrägeri befaras.

- Dina kontaktuppgifter kommer endast att ses och behandlas av Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) och våra samarbetspartners. Dina kontaktuppgifter kommer aldrig säljas eller på annat vis spridas till tredje part utan ditt godkännande.

- Alla varor som saluförs på www.elsaleonie.com är godkända och får marknadsföras i Sverige. Alla varor som saluförs och presenteras i nätbutiken finns på vårt lokala lager (om inget annat anges). Om varan av någon anledning ej kan levereras kontaktas kunden direkt via e-mail eller telefon.

- Du ansvarar för att alla uppgifter som anges i samband med köpet är korrekta. Detta är viktigt för att paketet skall hamna rätt och för att t.ex. din faktura ska komma fram. Vi ansvarar inte för några kostnader som uppstår på grund av att felaktig information anges vid köpet.

- Max en rabattkod kan användas per köp. Med rabattkod avses alla rabattkoder som ges i samband med kampanjer, erbjudanden, kompensationer och liknande. Rabattkoder gäller aldrig produkter som är förköp/förhandsbokning.

- Om en vara på din order saknas, så stryks den från beställningen och faktura/kort justeras/krediteras. Övriga varor skickas.

- PIX eller om du har en summa tillgodo har en giltigthetstid på 1 år från det datum PIX alternativ tillgodo erhålls.

 

SUPPORT OCH TILLGÄNGLIGHET

Vi svarar på frågor från kunder via e-post inom 48 timmar från det att förfrågningen mottagits*. Om frågan inte kan besvaras inom 48 timmar skall kunden meddelas om detta inom 48 timmar och vi meddelar orsaken till fördröjningen när konsumentens fråga kan besvaras.

* (Gäller endast förfrågningar som berör faktiska köp eller beställningar och under vardagar, svaret är personligt).

Om du har en fråga som rör pågeående order skickar du oss enklast/säkrast meddelanden genom att gå in under ordern i orderhistoriken. Då ser vi ditt meddelande när ordern hanteras.

Om vi har väldigt mycket att göra så händer det att vi inte kan svara i telefon. Skicka då meddelande i help desken istället så återkommer vi.

 

BETALNINGSALTERNATIV

Hos oss kan du betala med faktura, delbetalning samt kredit-/betalkort.

KREDIT-/BETALKORT
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

FAKTURA
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturaavgiften är 29kr.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

DELBETALNING
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

 

LEVERANSER

Inom Sverige skickar vi våra paket med DHL Servicepoint alternativt DHL Paket (hemleverans). Adressen som paketet skickas till är den som anges i kassan. Leverantstiden varierar beroende på vilket val du gör i kassan. Vid eventuell försening har du alltid rätt att häva ditt köp (gäller dock ej om vi skickat varan eller om felet beror på tredje part. I så fall måste paketet hämtas ut och returneras). Mer om detta kan du läsa på www.servicepoint.se. Expressfrakt och hemleverans återbetalas ej då det är tillval utöver billigare alternativ. Observera att det kan tillkomma någon dag utöver den leveranstid som anges i kassan om DHL inte har daglig utkörning till ditt ombud eller om du bor i norra Sverige. Som kund har du undersökningsplikt av varan/varorna och du måste höra av dig till oss omgående, eller i alla fall utan dröjsmål (dock inom 7 dagar), efter mottagandet av varorna om man mottagit en felaktig vara eller om vara saknats. Bild på emballaget måste alltid tillhandahållas för att vi ska kunna hantera ärendet och i vår tur reklamera skador eller förluster till transportören.

Alla försändelser med DHL Servicepoint sms-aviseras, var därför noggrann med att ange rätt mobilnummer. För att hämta ut ditt paket behöver du kollinummer/sändnings-ID samt legitimation. Du kan alltid följa din försändelse genom länken "Spåra min försändelse" som du får i din orderbekräftelse.

OUTLÖSTA PAKET
Outlösta paket omfattas ej av ångerätten enligt distans- och hemförsäljningslagen. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på för närvarande 399kr. Detta motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt mottagit det i retur. Avgiften kvarstår på din faktura/delbetalning och eventuella fakturaavgifte, ursprunglig fraktkostnad och uppläggningsavgifter kvarstår. Om du betalat med kort krediteras beloppet som kvarstår efter det att avgiften räknats av. Även påminnelse- och inkassoavgifter kvarstår om du som kund inte flyttat förfallodatum på din faktura och den förfaller innan vi fått tillbaka varorna. Om du valt delbetalning så krediteras denna med överskridande belopp. Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) tar ej ansvar för eventuella kostnader som uppkommer på grund av tredje part, t.ex. kostnader på grund av förseningar.

 

ÅNGERRÄTT, RETURER, BYTEN & REKLAMATIONER

ÅNGERRÄTT / ÖPPET  KÖP

Du har rätt att exempelvis öppna förpackningen och prova den vara som du köpt och om du inte är nöjd med ditt köp har du 14 dagars ångerrätt från den dag du mottog varan. Du måste kunna styrka att du lämnat in varan hos ett ombud inom 14 dagar alternativt meddelat oss via mail om att du önskar utnyttja ångerrätten inom 14 dagar. Om 14 dagar passerat nekas retur. Om du inte returnerat varan inom 14 dagar efter det att du meddelat oss att du vill göra en retur så nekas returen. Vi returnerar då returen mot en kostnad alternativt ger tillgodo i shoppen. Vi avgör om det blir retur eller tillgodo. För att utnyttja din ångerrätt fyller du i retursedeln som finns med i ditt paket och anger vad du returnerar. Det finns också ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) som du kan använda dig av. Tänk på att inte ta bort t.ex.etiketter som inte behövs ta bort för att prova ett plagg. Om vi får en vara utan etiketter i retur eller om den är använd mer än nödvändigt för att prova eller inspektera varan så kan vi inte sälja den igen och värdeminskningen är då 100%. Vi ber dig att om möjligt returnera din vara i originalförpackningen. Ångerrätten gäller dock inte för förseglade ljud- eller bildupptagningar eller förseglat datorprogram samt parfymflaskor, kosmetik, hygieniska produkter som tvål och lotion, livsmedel, diskmedel, färg, badkläder eller underkläder, om plomberingen/förseglingen har brutits. Om du beställer parfym, kosmetik, hygieniska produkter som tvål och lotion, livsmedel, diskmedel, badkläder eller underkläder så måste du be om plombering om du vill ha möjlighet att returnera varan. Ångerrätten gäller ej för företag.

Detta förutsätter att varan returneras i originalskick, det vill säga oanvänd och med samtliga etiketter och eventuell förpackning bibehållen. Naturligtvis har du rätt att prova varan. På grund av hygieniska skäl omfattas ej örhängen, underkläder, kosmetiska produkter och badkläder av ångerrätten. Vi godtar ej kläder i retur som luktar rök, parfym eller har fläckar från smink, brunkräm eller liknande. Detsamma gäller kläder med hund eller katthår på (pga allergirisk).

Eventuella märkes-tags skall finnas kvar på plagget. Alla varor som skickas tillbaka måste vara packade i vadderat kuvert, skyddspåse eller kartong. Skor returneras med originalkartong som läggs i kartong eller påse. Kommer returen tillbaka med tejp eller returfraktsedel direkt på originalkartongen avslås returen eftersom kartongen då blir förstörd och inte kan säljas i befintligt skick.

RETURER & BYTEN

Du hittar mer utförlig information om returer & byten HÄR.

Vid utnyttjande av ångerrätten, retur och byten skall bifogad returfraktsedel användas. Kostnaden vid retur är 99kr. Om du valt faktura och returnerar hela beställningen så betalar du 99kr på ursprungsfakturan utöver fakturaavgiften på 29kr. Om du valt delbetalning så makuleras delbetalningen och en ny faktura ställs ut med 99kr returfrakt + 29kr fakturaavgift. Storleksbyten är fria för varor som kostar över 900kr. Du kan byta en vara max en gång, sedan gör du en retur och beställer på nytt om du önskar ytterligare byte. Om vi inte har varan som du önskar byta till så hanteras din retur som en vanlig retur avseende returfrakskostnad. När din retur är administrerad kommer du att få bekräftelse på detta via mail. Administreringen sker vanligtvis 7-14 arbetsdagar efter det att vi mottagit din retur. Om du returnerar vara efter det att tiden för öppet köp passerat, så returnerar vi varan och det tillkommer en kostnad på 69kr för användandet av returfraktsedel samt ytterligare 69kr för frakten tillbaka till dig. Summan ska erläggas innan vi returnerar varan/varorna.

Observera! Meddela oss alltid innan du sänder tillbaka din retur. Du kommer att få ett automatiskt svar som bekräftar att du meddelat oss. Om du handlat mot faktura så krediteras den så fort returen är administrerad. Om du använder eget fraktalternativ så tar vi ut en administrationsavgift på 99kr för returen då vi måste hämta ut din retur hos ett ombud.

Du är juridiskt ansvarig för varan tills dess att den ankommit till Miller & Sandström HB (elsaleonie.com), varor som inte kommit fram återbetalas ej. Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) tar ej ansvar för eventuella kostnader som uppkommer pga tredje part.

REKLAMATIONER
När du mottagit din vara är det viktigt att du omgående inspekterar denna. Vi tejpar aldrig våra klädpåsar utöver förslutningen. Till lådor använder vi alltid genomskinligt tejp. Vid skadad paketering eller påse/kartong tejpad med avvikande tejp ska detta reklameras direkt på plats hos utlämningsstället. Vi ställer höga krav på kvalitet av våra leverantörer och garanterar att de varor du beställt av oss levereras felfria. Skulle du trots detta motta en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt. Beskriv felets art och bifoga gärna ett bildunderlag om du har möjlighet. Kontakta oss alltid genom helpdesken vid reklamationer så att ett ärende skapas och du får då ett ärendenummer att hänsvisa till. Vid en godkänd reklamation skickar vi dig en retursedel, antingen via mail eller via vanlig post. Denna retursedel ger dig fri frakt tillbaka till oss, andra returkostnader ersätts ej. Om eventuell bonus för köpet använts så korrigeras summan vid eventuell utbetalning. 

Som kund har du tre års reklamationsrätt.

elsaleonie.com frånsäger sig alla eventuella tull- och fraktkostnader vid försändelser från Norge.

Reklamation av plagg med slitningar. Om hål/slitningar blir större eller spricker upp så är det ingen godkänd reklamation. Hål/slitningar förväntas och kommer att bli större eller spricka med tiden.

ÅTERBETALNING

Efter en retur, byte, reklamation eller andra ändringar i din ursprungliga order sker en återbetalning.  Återbetalning efter godkänd retur eller reklamation sker inom 30 dagar.

Fakturabetalning

Din faktura krediteras efter retur. Du betalar alltid mot urspriungsfakturan. Ingen ny faktura skickas ut.

Kortbetalning

Återbetalning görs till det kort som du använde vid transaktionen. Miller & Sandström HB (elsaleonie.com) sparar aldrig dina kortuppgifter.

 

Personuppgifter

För att kunna handla hos elsaleonie.com måste du minst upplysa om:

  • Namn
  • Adress
  • e-mailadress
  • Telefon-/mobilnummer

Ovanstående uppgifter sparas tillsammans med information om vilka produkter du har köpt i sju år från utgången av det räkenskapsår informationen avser, se bokföringslagen (bokföringslag 1999:1078), och därefter raderas informationen.
Vid beställning väljer du själv om du vill skapa ett konto som du sedan kan logga in på för att hantera dina uppgifter. Där kan du även se din beställningshistorik, både nya och tidigare beställningar. Insamling av kunders personuppgifter på elsaleonie.com sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

Detaljerad information om hantering av personuppgifter och användandet av cookies på elsaleonie.com hittar du här.

Nyhetsbrev

När du genomför ett köp eller när du anmäler dig i pop-up ruta på elsaleonie.com samtycker du till att få e-mail från elsaleonie.com med t.ex. inspiration och exklusiva erbjudanden. Meddelandena skickas via vår tredjepartsprogramvara som uppfyller kraven på skydd i GDPR. Vi kommer att använda dina köp och sökuppgifter för att skräddarsy de erbjudanden vi skickar till dig. Du kan avanmäla dig när som helst.

Klagomål

Om du vill framföra klagomål gällande ditt köp ska du vända dig till customercare@elsaleonie.com. Om vi inte lyckas hitta en tillfredsställande lösning kan du, om kraven för detta är uppfyllda, framföra ditt klagomål till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Du kan även gå via Europakommissionens portal här. Vid boende i annat EU-land kan denna portal vara relevant. Då ett klagomål görs, vänligen ange vår e-mailadress customercare@elsaleonie.com.

Gällande lag och jurisdiktion

Köp av produkter på elsaleonie.com lyder under svensk lagstiftning. Alla tvister ska avgöras i svensk domstol.

Åtkomst till uppgifter och ändring, uppdatering och borttagande av uppgifter

Som kund har du rätt till tillgång till dina insamlade personuppgiftskategorier och du har rätt att invända mot registrering enligt de relevanta bestämmelserna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Efter rimlig begäran kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personuppgifter som vi kontrollerar, med reservation för åtgärd som innebär lagbrott.

Vi kan avvisa begäran som är oskäligt återkommande, innebär oproportionellt stort tekniskt ingripande (t.ex. utvecklande av ett nytt system eller omfattande förändring av en befintlig process) eller påverkar andra personers personuppgifter. Alla frågor angående detta ska ställas till kundservice via e-mail customercare@elsaleonie.com.

 

Den dataansvarige på elsaleonie.com är Miller & Sandström HB.

 

KONTAKTUPPGIFTER

Endast post

elsaleonie.com

c/o Miller & Sandström HB

Box 51

179 03 Stenhamra

Organisationsnummer: 969727-1253

script>4332423423234